Hurraa! Kevät tuo Kevätmessut ja Laatupiha podcastit pihasi iloksi

08.03.2024

Kevät starttaa messuilla ja tapahtumilla, ja on niitä jo odotettukin!

Mitä uutta suunnittelijat ja yritykset ovat talven aikana keksineet pihojen laittajien iloksi? Millaisia trendejä ja materiaaleja on tarjolla? Messuilla voi haastatella tekijöitä ja kysyä tuotteista ja niiden käytöstä. Ja aivan varmasti nauttia ensimmäiset henkäykset kevään tunnelmasta!

Hankintoja varten Kevätmessut on oiva paikka. Upeita kukkasipuleita, uusia työvälineitä, siemeniä, laattoja ja kiviä, valmiita puutuotteita, piharakennuksia, terasseja, altaita ja vaikka mitä! Sen lisäksi monet yhdistykset kertovat toiminnastaan ja ohjaavat kädestä pitäen, miten saat parhaan tuloksen viljelyksistä ja istutuksista. Messuilla voi myös liittyä yhdistysten jäseneksi, jos yhteisöllinen toiminta kiinnostaa. Messuilta moni nappaa mukaan ensimmäiset narsissi-istutukset pääsiäiseksi sekä taimia odottamaan kevään istutusilmoja. Päivät ovat täynnä myös tietoiskuja, joten katso etukäteen ohjelma ettet jää paitsi juuri siitä mielenkiintoisimmasta tapahtumasta.

Minna on jälleen ollut loihtimassa Helsingin Kevätmessujen yleisalueiden ilmettä ja sieltä jos mistä saa uusia ideoita. Kevätpuutarhasta nautitaan 21.-24.3. eli hieman aikaisemmin kuin menneinä vuosina. Näin jokainen ehtii mukaan kevätkarkeloihin ja pihapuuhiin ajoissa. Suunnista siis Helsinkiin Messukeskukseen maaliskuun lopulla sopivasti ennen pääsiäistä.

Laatupiha podcastit tulevat taas!

Laatupiha podcastissa keskustellaan pihasuunnittelusta, rakentamisesta sekä siihen liittyvistä elementeistä. Kuinka saat kaiken irti juuri siitä sinun unelmien pihastasi. Miten se rakennetaan ja mitä se maksaa. Missä vaiheessa kannattaa lähteä suunnittelemaan pihaa ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Pääset podcasteihin suoraan Viherkuution sivuilta tai somesta.  Podcastit starttaavat sopivasti Kevätmessujen aikaan ja tänä keväänä aiheina ovat mm. nurmikkoasiat, joista on kertomassa Lammin siirtonurmen Heli. Puhutaan kaikki nurmikkoasiat halki ja poikki. Pihailon Lea Rauta opastaa selkein vinkein pihan helppohoitoisuudesta ja mitä sillä oikein tarkoitetaan. Tulossa on myös lisää kokeneita pihataikureita loistavine vinkkeineen.  Kuuntele podcasteja vaikka lenkillä, automatkalla lomille tai mökille!

Mitä muuta kannattaa muistaa kevään koittaessa? Tässä viisi pointtia!

  1. Muistitko suojata nuoret ja arat havukasvit kevätauringolta? Vielä ehtii.
  2. Puiden kevätleikkuilla alkaa etelässä olemaan jo kiire, mutta Suomihan on pitkä maa, joten vielä ehtii.
  3. Muista liukkaudentorjunta! Kevätaurinko saa kulkuväylät vaarallisen liukkaiksi.
  4. Esikasvatukseenkin ehtii vielä mukaan! Puutarhakaupat ja messut ovat täynnään siemeniä ja samalla saat ohjeet. Vielä ehtii.
  5. Ota yhteyttä ammattilaisiin pihasi tarpeista, vielä ehtii!
Viherkuutio logo
Viherkuutio Oy ja #meviherkuutiolaiset olemme vihreän rakentamisen ammattilaisia. Toteutamme ja hoidamme kaikenlaisia ja -kokoisia pihoja Kymenlaakson ja Loviisan alueella. Olemme oikea kumppani vihreän fiiliksen luomisessa kaikille pihojen omistajille tai sellaiseksi haaveileville.
© 2024 Viherkuutio Oy
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram