jäätynyt lyhyt led valoilla

Talven taikaa pihamaalle

11.12.2023

Talvi tulikin tänä vuonna aikaisin, myös eteläiseen Suomeen. Saa nähdä, saadaanko valkea joulu, se on monella joulun ajan toivelistalla. Jouluinen tunnelma tulee pelkästään puhtoisesta lumesta oksilla ja kumpuina pensaiden päällä.

Lumi valaisee päivää, onneksi on enää muutama viikko, kun päivä alkaa pitenemään. Valot ovat kuitenkin tulleet jäädäkseen pihoja koristamaan ja ilahduttamaan pimeitä aamuja ja pitkiä iltoja. Muistathan tarkastaa, että pihan valot on tarkoitettu ulkokäyttöön ja sisävalot sisäkäyttöön, ihan turvallisuussyistä. Jotkut moittivat valosaastetta erityisesti kaupungeissa, joissa joulun aikaan loistavat kaikki mahdolliset kyltit kilpaa koristevalojen kanssa. Kaupunkien omat koristevalot luovat joulutunnelmaa ja ne loistavat vain muutaman hetken vuoden pimeimpään aikaan. Jos haluat lempeää valoa pihoille, valitse kirkkaan tai sinisävyisen valon sijasta kellertävä valon sävy ja jätä suosiolla tuikkivat valot kauppaan. Postikorttitunnelma syntyy helposti pehmeästä valosta ja lumesta, paljon muuta ei tarvita.

Luonnosta kerätyistä materiaaleista valmistetut olkipukit, himmelit ja kranssit sekä kuusenoksista sidottu aito havuköynnös tuovat vanhan ajan tunnelman pihaasi. Joulumarkkinoilta löydät parhaiten taitavien käsityöläisten valmistamia koristeita niin ulos kuin sisälle.

Jos tyylisi kaipaa enemmän kimallusta, loihdit itsekin helposti joulupalloista ja styroksisesta kranssipohjasta upeita koristeita oviin, ikkunoihin ja seinille. Kuumaliimaa ja hieman sommittelua, ja valmistat kransseja nopeasti myös lahjoiksi! Ideamalleja löydät vaikkapa somesta sekä television romanttisten jouluelokuvien koristeista.

Oletko joskus tehnyt ennalta oikean suunnitelman pihan talven ja joulun koristelusta? Vai menetkö mieluummin hyviksi havaituilla tutuilla koristeluilla?

Tällekin joululle vielä ehtii tekemään pihan koristelusuunnitelman ja hankkia tarvittavat koristeet. Mikä olisi mieluisin tyylisi?

  • perinteiset joulun värit, punaista, vihreää ja valkoista; havukransseja, rusetteja ja palloja?
  • kimmeltävä joulu hopea- ja kultakoristein ja runsain valoin?
  • tonttujoulu monine erilaisine tonttuineen, vaikkapa koivusta tehtynä?
  • lumilyhtyjä, joulun kukkia ja asetelmia, niin ja paljon kynttilälyhtyjä?
  • ruokaa linnuille ja muille pihan eläimille, pipareita puiden oksille, lumikinoksia lasten leikkeihin, lapiolla tehtyjä sokkeloita ja lumilinnoja, seikkailupaikka perheen pienimmille, mitä muuta sitä tarvitaan?
  • värejä ja valoja, paljon jouluista rekvisiittaa niin ikkunoihin, oviin kuin pylväisiinkin. Myös postilaatikko koristellaan!
  • Ulkomailta tuotuja matkamuistoja joulureissuilta, Feliz Navidad!
    Jos et tänä jouluna ehdi valmistella pihaa teeman mukaan, kannattaa joulun jälkeen alennusmyynneistä hankkia jotain uutta jo seuraavaa joulua varten! Tai tehdä vaihtareita ystävien kesken, sillä joulun koristeita voi hyvin kierrättää! Koristeet näyttävät aivan uusilta uusilla pihoilla, kannattaa kokeilla!

#meviherkuutiolaiset toivotamme oikein kaunista, rauhallista ja hyvää joulun aikaa kaikille!

Viherkuutio logo
Viherkuutio Oy ja #meviherkuutiolaiset olemme vihreän rakentamisen ammattilaisia. Toteutamme ja hoidamme kaikenlaisia ja -kokoisia pihoja Kymenlaakson ja Loviisan alueella. Olemme oikea kumppani vihreän fiiliksen luomisessa kaikille pihojen omistajille tai sellaiseksi haaveileville.
© 2024 Viherkuutio Oy
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram