Kanttaa kitke kata

Kanttaa, kitke, kata

16.09.2022

”KANTTAA istutusalueen ja nurmikoiden rajapinnat, KITKE istutusalueet, siisti kasvit. Poista kanttauksen yhteydessä hankalasti hoidettavat turhat nurmisuikaleet/alueet. Ja tämän jälkeen levitä istutusalueille KATTEEKSI kuorikate tmv katemateriaali.”

Tää on ehkä yksi yleisimmistä ohjeista jota asiakkaillemme kerron. Samalla se on yksi edullisimmista ja eniten ryhtiä pienellä työllä pihallesi tuovista toimenpiteistä.

Moni ei varmasti tule ajatelleeksi, mutta rikkakasvit ja nämä istutuksia ahdistavat, turhat nurmialueet istutusten lähellä kilpailevat istutettujen kasvien kanssa elintilasta, vedestä sekä annetuista lannoitteista ja kalkeista.

Samalla kun sä hinkutat ruohonleikkuria istutettujen kasvien juuristoalueella, niin kasvualusta painuu ja juuriston toiminnalle tärkeä ilmavuus maasta häviää.

Joten KANTTAA, KITKE, KATA… Istutusalueiden ensiavun 3 Koota 😉👍🏼

Työohje: Kantttaaminen

Kanttaamisessa nurmikon ja istutusalueen väliin tehdään pieni painanne. Kanttamiseen sopii parhaiten pistolapio tai tarkoitukseen tehty suorateräinen kanttauslapio tai -rauta.

Lapiolla leikataan nurmipintaan pystyviilto, koko nurmen juurikerroksen syvyydeltä / vähintään vaaksan syvyydeltä. Käytä kropan painoa apuna polkasemalla lapiota kunnolla, jos tuntuu että lapio ei pure nurmeen.

Poista irronneet, istutusalueen puoleiset nurmituppaat kokonaan. Muista ravistella nurmituppaista kasvualusta istutusalueeseen. Lopuksi tee pieni painanne tämän pystyviillon ja istutusalueen väliin, tällä hidastat nurmen leviämistä takaisin istutusalueeseen.

Viritä linjalanka helpottamaan kanttaustyötä, jos tuntuu että kanttauslinja lähtee mutkittelemaan

Viherkuutio logo
Viherkuutio Oy ja #meviherkuutiolaiset olemme vihreän rakentamisen ammattilaisia. Toteutamme ja hoidamme kaikenlaisia ja -kokoisia pihoja Kymenlaakson ja Loviisan alueella. Olemme oikea kumppani vihreän fiiliksen luomisessa kaikille pihojen omistajille tai sellaiseksi haaveileville.
© 2024 Viherkuutio Oy
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram